Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 13-01-2009 | Article Rating | (0) reacties

Sneller inzicht in personeelsplanner ORTEC met nieuwe helpfunctie en e-learning programma van The Competence Group

Sneller inzicht in personeelsplanningsoplossing ORTEC met nieuwe helpfunctie en e-learning programma van The Competence Group

The Competence Group: "Dit gaat veel verder dan e-learning"

ORTEC en The Competence Group (TCG) zijn een samenwerkingsverband aangegaan om het e-learning programma voor personeelsplanningsoplossing ORTEC Harmony op een hoger plan te brengen. In samenwerking met ORBIS medisch en zorgconcern is voor het personeelsplanningssysteem niet alleen een nieuwe e-learning module ontwikkeld, ook is aan het personeelsplanningssysteem een helpfunctie toegevoegd. Gebruikers die het e-learning programma hebben afgerond, kunnen zodoende binnen ORTEC Harmony - en het scherm waarin ze op dat moment werken - middels een zoekfunctie en helpknop direct bij de informatie komen die ze zoeken.

“De behoefte bij bestaande en potentiële klanten is dat mensen effectiever opgeleid moeten worden”, aldus directeur Toon Rijken van The Competence Group. “Die behoefte vullen wij in, samen met ORTEC.” De e-learning module is ontwikkeld met input van ORBIS medisch en zorgconcern. ORBIS is daarmee tegelijkertijd de eerste klant die het e-learning programma in gebruik neemt. Mirella Bouweriks, directeur HR van ORBIS medisch en zorgconcern: “Bij ons was er behoefte om onze mensen op een uniforme manier te kunnen opleiden. We willen dat iedereen start met dezelfde basiskennis van ORTEC Harmony. Om die reden moeten mensen ook eerst het e-learningprogramma hebben afgerond, voordat zij met ORTEC Harmony gaan werken.”

Papierloos ziekenhuis
De e-learning opleiding zal bij ORBIS medisch en zorgconcern gevolgd worden door zo’n 50 gebruikers, bestaande uit centrale planners, managers en het secretariaten. “Omdat we naar een papierloos ziekenhuis gaan, is het noodzakelijk om ook een digitale handleiding en training tot onze beschikking te hebben”, aldus Mirella Bouweriks. Per 1 februari verhuist ORBIS medisch en zorgconcern naar het nieuwe ORBIS Medisch Centrum.

Nieuw zorgconcept
Om in te spelen op de toekomstige zorgbehoefte heeft ORBIS medisch en zorgconcern een nieuw zorgconcept ontwikkeld, waaraan gebouw, inrichting, organisatie, processen en ICT zijn aangepast. In het kader hiervan optimaliseert ORBIS ook haar resource planningsprocessen door de personeelsplanningoplossing ORTEC Harmony te implementeren en te koppelen aan SAP HR. Tegelijk met de verhuizing naar het nieuwe ORBIS Medisch Centrum wordt ook ORTEC Harmony organisatiebreed in gebruik genomen. Door onze mensen op te leiden met behulp van de nieuwe e-learning module leren gebruikers sneller er mee te werken. We zijn zo veel minder tijd kwijt aan training”, zegt Mirella Bouweriks. “Bovendien is het e-learning programma van The Competence Group flexibel. De opleiding kan – in eigen tempo - waar en wanneer men maar wil gevolgd worden.”

Naslagwerk
Bij afronding van het programma wordt de opgedane kennis getoetst. Wanneer deze met succes is afgerond, kan ORTEC Harmony in gebruik worden genomen. “Het mooie is dat mensen direct binnen ORTEC Harmony leren hoe met dit personeelsplanningssysteem om te gaan. In feite leren ze dus door te doen”, zegt Mirella Bouweriks. “Daarnaast is het erg fijn dat ze de bijbehorende stof direct paraat hebben – doordat de stof als ‘naslagwerk’ beschikbaar is in ORTEC Harmony – door middel van de helpfunctionaliteit.”
 
E-learning standaard beschikbaar
“Het verhogen van gebruikersacceptatie van hulpmiddelen en applicaties, zoals het personeelsplanningssysteem ORTEC Harmony, is onze core business”, aldus directeur Toon Rijken. “ORTEC’s betrokkenheid in de zorgsector komt overeen met het marktdeel dat wij hebben. Bij heel veel klanten komen we ORTEC tegen, dus was een samenwerking met ORTEC op dit front heel logisch. In eerste instantie zullen we ons samen op het e-learning programma richten. De bedoeling is dat dit programma standaard beschikbaar komt voor alle ORTEC Harmony gebruikers. Dus niet alleen in de zorg”, benadrukt Toon Rijken.

“Samen zullen we een gebruikersportaal inrichten, waarop al het leermateriaal voor ORTEC Harmony beschikbaar komt. Het helpscherm in ORTEC Harmony wordt uitgebreid waardoor de gebruiker direct toegang heeft tot de werkinstructies voor dat onderdeel waar hij op dat moment in zit. Dit werkt een stuk beter dan wat veel organisaties doen: namelijk de boel op intranet zetten. Intranet is vaak zo groot en omvangrijk dat medewerkers hun weg niet meer kunnen vinden. Door de informatie op een persoonlijk portaal te plaatsen, hebben alle gebruikers toegang tot de voor hen (rol- en functie afhankelijke) informatie. De werkinstructies en parameters kunnen per klant aangepast worden en gekoppeld aan de helpfunctie. In feite is het een standaard oplossing op maat”, zegt Directeur Healthcare Willem-Jan Verhoef van ORTEC. “En dat is de kracht van deze oplossing.”

Seminar 27 januari
Om klanten van zowel ORTEC als The Competence Group (TCG) kennis te laten maken met de nieuwe e-learning module en de mogelijkheden van ORTEC Harmony wordt op 27 januari aanstaande een seminar georganiseerd. Deelnemers van de seminar worden niet alleen uitgebreid geïnformeerd over de voordelen van het samenwerkingsverband tussen ORTEC en TCG, maar krijgen ook de gelegenheid om vragen te stellen aan ORBIS medisch en zorgconcern, de eerste gebruiker van de nieuwe e-learningmodule. In een business case laat ORBIS medisch en zorgconcern zien wat de knelpunten waren, hoe deze werden opgelost en tenslotte ook waarom ORBIS medisch en zorgconcern zo gebaat is bij ORTEC Harmony en de nieuwe e-learningmodule. De seminar wordt gehouden in het Beatrix Theater te Utrecht en duurt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan via: n.wierstra@competence.biz

Over ORTEC
ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot optimale rit- en routeplanning, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 1000 klanten wereldwijd, 700 werknemers en verschillende kantoren in Europa en Noord-Amerika.

ORBIS medisch en zorgconcern
Dagelijks werken ongeveer 5.300 medewerkers en 450 alphahulpen in ruim 500 functies bij ORBIS medisch en zorgconcern. Ze werken samen aan de zorg voor patiënten en cliënten in het ziekenhuis, de Psychiatrie, Verpleging, Verzorging en Thuiszorg. ORBIS medisch en zorgconcern omvat één ziekenhuis, negen zorgcentra, thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg. De organisatie waarin deze zorg zich afspeelt, vervult een belangrijke rol in de gezondheidszorg, met name voor bewoners in de Westelijke Mijnstreek. Maar op sommige gebieden reikt het verzorgingsgebied zelfs veel verder.

Over The Competence Group
The Competence Group (TCG) adviseert, begeleidt en ondersteunt organisaties bij het doorvoeren van rendementsverbeteringen. TCG doet dat door het vastleggen en inzichtelijk maken van processen, het invoeren van kwaliteitssystemen, het opleiden en motiveren van medewerkers en door de implementatie van kennis- en documentmanagement. TCG biedt oplossingen van hoge kwaliteit. Mede door haar flexibiliteit, de ruime ervaring met e-learning, blended learning en rol- en functiegebonden (competentiegericht) onderwijs én een goede samenwerking met haar partners kan TCG een oplossing op maat bieden, zonder maatwerk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Sjoukje Dijkstra, afdeling Marketing & PR van ORTEC, telefoon +31 (0)182 540 500, mobiel +31 (0)6 145 464 24 e-mail: sdijkstra@ortec.nl, www.ortec.com of Daan Russchen, manager marketing en communicatie The Competence Group, telefoon +31 (0)30 256 56 25 e-mail: d.russchen@competence.biz, www.competence.biz


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.