Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-01-2009 | Article Rating | (0) reacties

'ICT kan oplossingen bieden voor problemen waar het hbo mee kampt'

'ICT in het onderwijs staat aan de vooravond van een nieuwe doorbraak'. Dat zegt Doekle Terpstra in het 4de jaarnummer van SURF (PDF - 20 pagina's), het magazine over ICT voor het Hoger Onderwijs en Onderzoek. Terpstra is voorzitter van de HBO-raad en het interview is afgenomen naar aanleiding van de keynote lezing die hij gaf tijdens de SURF Onderwijsdagen 2008. Daarin ging hij met name in op het onderwerp duurzaam innoveren.

Volgens Terpstra kan ICT oplossingen bieden voor problemen waar het hbo mee kampt. 'In het hbo is een van de grootste uitdagingen om rekening te blijven houden met de menselijke maat. We hebben te maken met 400.000 studenten en een instroom die steeds diverser wordt. De instroom vanuit het vwo vermindert, die vanuit het mbo wordt groter. Dat is heel kansrijk en heel uitdagend. ICT is belangrijk in het faciliteren en begeleiden van die diversiteit aan studenten.'


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.