Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-12-2008 | Article Rating | (0) reacties

Digitale topschool voor hoogbegaafde leerling

Staatssecretaris Dijksma van Onderwijs heeft het startsein gegeven voor het project Digitale topomgeving, zo laat het ministerie van Onderwijs in een bericht weten. Op de site kunnen leerlingen en leraren terecht voor informatie over hoogbegaafdheid, maar ook voor games en leermateriaal. De naam van de site is door leerlingen gekozen.

Staatssecretaris Dijksma: "Het is belangrijk dat leerlingen voldoende gemotiveerd worden om hun talent te ontwikkelen. Deze website biedt uitdagend onderwijs aan leerlingen die zich vanwege bepaalde cognitieve talenten anders zouden gaan vervelen". Leerlingen kunnen digitaal leermateriaal van de website halen en gezamenlijk onderzoeksprojecten uitvoeren. Ook leraren kunnen op de site terecht voor informatie over hoogbegaafdheid en leermateriaal. Om alle initiatieven te koppelen, gaat Kennisnet met de Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) verbindingen leggen tussen de verschillende organisaties en initiatieven die zich op dit terrein bewegen. Zo wordt een link gelegd tussen een elektronische leeromgeving voor leerlingen en een site voor leerkrachten in het primair onderwijs.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.