Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-11-2008 | Article Rating | (0) reacties

De kredietcrisis en e-learning

De kredietcrisis biedt nieuwe kansen voor vernieuwende vormen van leren zoals informeel leren, online leren en blended learning. Dat stelt althans het Online Educa artikel Economic Crisis Boosts E-Learning. In de huidige tijden is er minder geld voor reis- en verblijfskosten, die gepaard gaan met face-to-face leren. Diverse personen komen in het artikel aan het woord. Enkele relevante punten uit deze bijdrage:

  • Leren is zó belangrijk voor organisaties, dat men niet zal stoppen te investeren in leren. Het gaat niet alleen maar om kostenreductie en efficiency.
  • Dankzij technologie kun je met minder middelen, een grotere doelgroep bereiken. Rapid e-learning is hier een voorbeeld van. Opleidingsafdelingen die niet slimmer omgaan met leren, krijgen het heel moeilijk.
  • Professionals zien zelf in dat zij moeten leren, zij nemen daar zelf verantwoordelijkheid in. 

In een column op e-learning.nl schrijft Yvonne Sterken dat veel organisaties huiverig zijn om nieuwe vormen van e-learning (bijvoorbeeld met behulp van social software) te implementeren. Een belangrijke reden is volgens Yvonne dat verwachte resultaten lastig te voorspellen zijn, en dat veel bedrijven elk dubbeltje vele malen omdraaien voordat zij het uitgeven. Voor veel bedrijven zal nu gelden dat niet-investeren in leren, goedkoper is dan investeren in leren. Of dat nu e-learning of face-to-face leren is. Er zijn maar weinig bedrijven die durven te investeren in mensen, als het met de opdrachten even tegen zit. En trekt de economie aan: dan moet geproduceerd worden.

Tijdens de Online Educa Berlijn zal dit onderwerp regelmatig de revue passeren, zo wordt verwacht.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.