Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-11-2008 | Article Rating | (0) reacties

'Spelen is een middel om technologie te accepteren'

'Gaming is een medium om te spelen, verhalen te vertellen, reclame te maken, te onderwijzen en te trainen'. Dat zei Ben Schouten, afgelopen vrijdag bij zijn installatie als lector Ambient Intelligence & Design en Serious Game Design. Hij combineert beide lectoraten, die verbonden zijn aan Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven. Volgens Schouten 'is spelen een middel om technologie te accepteren'. "Door de manier waarop onze moderne technologie inwerkt op de sociale omgeving (denk bijvoorbeeld aan Hyves), ontstaat er een verschuiving van simpele gebruikswaarde naar de sociale context waarin technologie gebruikt wordt. De betekenis van gaming zal alleen nog maar toenemen als de digitale intelligentie doordringt in intelligente omgevingen (Ambient Intelligence) en robotica", aldus Schouten in zijn oratie.

Over zijn nieuwe 'rol', zei Schouten: "Om techniek aan te wenden die meerwaarde geeft aan de dagelijkse omgeving, onze ervaringen, het milieu en onze identiteit, moet de designer zich in toenemende mate bewust zijn van de context en de wereld waarin wij leven. De taak van het hbo is professionals op te leiden die in dit krachtenveld kunnen opereren en in staat zijn deze meerwaarde te bestendigen". Fontys Hogeschool ICT implementeert met de minor 'Game Design & Technology' de beroepspraktijk van Serious Game Design in het onderwijs. In het nieuwe Media & Game Lab van Fontys bekwamen studenten zich in dit vakgebied. Daarnaast wordt vanuit de lectoraten samengewerkt met het regionale bedrijfsleven en de Technische Universiteit Eindhoven.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.