Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 12-11-2008 | Article Rating | (0) reacties

Sloveense Eurocommissaris dringt aan op meer open access

Eurocommissaris Janez Potocnik (Wetenschap en Onderzoek) wil dat alle wetenschappelijke publicaties die voortvloeien uit onderzoek dat met EU-geld is uitgevoerd, beschikbaar komen via een open access digitale schatkamer. De Sloveen schrijft dit aan Wim Liebrand, directeur van de SURF, de organisatie die zich in Nederland inzet voor de uitbreiding van digitale schatkamers. Potocnik wil hiermee voorkomen dat onderzoek onnodig dubbel wordt verricht.

Peter Suber, autoriteit op het gebied van open access, geeft een verdere duiding van het belang van de brief van de eurocommissaris voor wetenschap en onderzoek. In het zevende onderzoeksprogramma voor de EU is in augustus een pilotproject open access opgenomen. In de pilot werd nog gesproken over een verplichting om 20% van het onderzoeksbudget te oormerken met open access. Potocnik spreekt nu over een verplichting die geldt voor alle onderzoeksprogramma's van de EU.

Bron: Livre


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.