Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-11-2008 | Article Rating | (0) reacties

Supermarkten investeren in kwaliteit medewerkers door middel van e-learning

In de supermarktbranche wordt op grote schaal e-learning ingezet. Dat heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van de supermarkten in Nederland, bekendgemaakt tijdens de CBL Nationale Fooddag 2008 die op 6 november werd gehouden.

Het CBL constateert dat de supermarktbranche in toenemende mate investeert in de kwaliteit van haar medewerkers. Nadat de branche gefocust is geweest op prijs, zetten de supermarkten nu vooral het personeel in als wapen om zich te onderscheiden van de concurrent. Een gedegen opleiding is hierbij onontbeerlijk. Op dit moment geeft de branche ongeveer 15 miljoen euro per jaar uit aan beroepsopleidingen voor haar medewerkers. In dat proces speelt e-learning een grote rol. Wat betreft het CBL is het scholingsaanbod van de supermarkten niet vrijblijvend en is er niets op tegen om cursisten te belonen. Zo stellen sommige supermarkten voor medewerkers laptops ter beschikking om de cursussen te volgen. Bij behalen van het diploma van de beroepsopleiding mogen de medewerkers de laptop houden.

Supermarktorganisaties laten ook in hun werving zien dat vakmanschap, liefde voor het vak en de motivatie om opleidingen te volgen een must is om carrière te maken in de supermarkt. Aan alle medewerkers wordt gevraagd zich te scholen, ook aan parttimers. De werving van supermarkten is hiermee verschoven van de ouderwetse vacature advertentie tot promotie van het supermarktvak. Hiermee wordt de supermarkt voor jongeren een aantrekkelijke werkplek waar scholing centraal staat en men dichtbij huis aan een carrière kan werken.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.