Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Stoas Learning BV | 07-11-2008 | Article Rating | (0) reacties

Open Universiteit kiest Stoas Learning en Questionmark Perception

Na een uitgebreid oriëntatietraject heeft de Open Universiteit (OU) onlangs gekozen voor Stoas Learning en Questionmark Perception voor het digitaal afnemen van examens. Binnen twee jaar wordt de Open Universiteit daardoor met 35.000 studenten de grootste Questionmark Perception-omgeving van Nederland.

Projectleider Desirée Joosten-ten Brinke van de OU vertelt:
“Onze doelstelling was het verder digitaliseren van de toetsen die de Open Universiteit afneemt. Bovendien wilden we de kwaliteit van de toetsing laten toenemen. Na een oriëntatieronde hebben we een viertal aanbieders uitgenodigd om hun producten te presenteren. Toen we de mogelijkheden van de diverse pakketten kenden, hebben we gekeken of deze pasten bij de functionele eisen en wensen die wij hadden. Ons eisenpakket was zelfs zo zwaar dat Questionmark Perception, het beste pakket uit het aanbod, nog niet direct aan elk punt kon voldoen, maar samen met Stoas Learning zijn we nu aan het kijken welke aanpassingen er mogelijk zijn.”


Validiteit
In november van dit jaar gaan de eerste examens van de Open Universiteit afgenomen worden met Questionmark Perception. De twee jaar die volgen worden gebruikt om de implementatie volledig door te voeren. En om de validiteit van digitaal toetsen te verbeteren, geeft Desirée Joosten aan: “Door technische beperkingen kun je maar een bepaalde selectie maken van toetsmogelijkheden, terwijl je als toetsdeskundige misschien wel iets meer zou willen. Die kwalitatieve slag gaan we nu proberen te maken. Gelukkig hoeven we daarvoor niet het wiel opnieuw uit te vinden, want in Stoas Learning hebben we een partner met ervaring gevonden die precies weet wat er mogelijk is.”

Meer informatie over Questionmark en Stoas Learning tref u op www.stoas.nl/qmp.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.