Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-11-2008 | Article Rating | (0) reacties

Zelf voorbeeldgames maken met 'GameMaker4You'

Vandaag vindt in Delft de lancering plaats van het boek 'GameMaker4You', geschreven door Pauline Maas. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Mark Overmars (hoogleraar aan de Informatica afdeling van de Universiteit van Utrecht en Scientific Director van het Center for Advanced Gaming and Simulations). Overmars is tevens de bedenker van de Game Maker Software die over de hele wereld 4000 keer per dag gedownload wordt.

Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, en bevat 120 pagina's. Met het boek en de bijgevoegde cd leren kinderen in relatief eenvoudige stappen hoe ze zelf vier voorbeeldgames kunnen maken. Nadat ze deze basisgames hebben gemaakt kunnen ze aan de slag om hun eigen game te maken. Het boek en de cd leert hen waar ze op moeten letten. Pauline Maas geeft sinds 5 jaar voornamelijk trainingen en voorlichting op het gebied van 'mediawijsheid' aan ouders, docenten en pubers.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.