Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Outstart | 28-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

Het Goethe Instituut kiest Outstart’s ForceTen Leer content management systeem voor het creëren van e-learning taal cursussen

Rijswijk – (3 december 2007) Tijdens Online Educa in Berlijn heeft Outstart aangekondigd dat het Duitse Goethe-Institut heeft gekozen voor ForceTen- het leer content management systeem voor webbased leren (LCMS) van Outstart - als het belangrijkste platform om op e-learning gebaseerde taalcursussen te creëren. Het Goethe-Institut selecteerde ForceTen omdat deze oplossing een complex pakket van eisen van contentcreatie en –beheer ondersteunt. Daarnaast bevordert ForceTen blended learning. Een leermethode waarin zowel klassikaal als online trainingsprogramma’s worden gebruikt binnen een leerprogramma voor een maximaal effect voor de cursist en minimale kosten voor de organisatie.

 

Het Goethe-Institut is een Duitse non-profit overheidsorganisatie. Het Goethe Institut heeft als missie de wereldwijde promotie van de Duitse taal en cultuur. E-learning speelt een cruciale rol bij het onderhouden en uitbreiden van de taalcursussen van een hoog kwaliteitsniveau. “We zochten een auteursomgeving dat decentrale e-learning contentontwikkeling mogelijk maakte binnen een complexe en wereldwijde organisatie zonder de controle te verliezen over de kwaliteit ervan,” zegt Marcus Biechele, hoofd van het multimedia ontwikkelingsteam.

 

“ForceTen slaat kennis op in een centrale database met herbruikbare content objecten en ingebouwd versiebeheer. Door de scheiding tussen content en structuur zijn reeds door ons ontwikkelde materialen zoals media files, vragen of hele modules toegankelijk. Hierdoor kunnen materialen eenvoudig worden hergebruikt en uitgeleverd in een andere vormgeving bijvoorbeeld voor verschillende doelgroepen of bedrijfsonderdelen waardoor wij in staat zijn content sneller en efficiënter te ontwikkelen,” vervolgt de heer Biechele.

 

Het Goethe-Institut biedt e-learning modules als onderdeel van een geïntegreerd blended learning concept dat is opgezet om het aanbod van taalcursussen uit te breiden. De modules zullen ook door het Goethe-Institut worden gebruikt om lange termijn relaties op te bouwen met hun klanten die verder gaat dan de typische cursusmodellen. Waar in het verleden cursisten een aantal weken lang een cursus volgden en daarna het contact met het Goethe-Institut eindigde, kan nu op regelmatige basis additioneel cursusmateriaal - zoals updates op het vlak van spelling of grammatica, vervolgcursussen etc. - aangeboden worden omdat de online middelen nu onderdeel zijn van het standaard cursusmateriaal.

 

“Het Goethe-Institut heeft het ambitieuze mandaat om de internationale culturele samenwerking te cultiveren en heeft op het vlak van het leren van de Duitse taal daarom een allesomvattende en schaalbare oplossing nodig om de doelstellingen te kunnen behalen,” zegt Massood Zarrabian, CEO van Outstart. “Onze track record bij overheids- en semi overheidsorganisaties, bewijst dat Outstart een sterke en betrouwbare partner is voor dergelijke uitdagende projecten.”

 

ForceTen is een effectieve oplossing om opleidings- en cursusprogramma’s te ontwikkelen, in te zetten en te onderhouden. De dynamische mogelijkheden van ForceTen stellen organisaties in staat om naast het makkelijk en snel aanpassen en hergebruiken van content, flexibele leertrajecten te creëren die aangepast kunnen worden aan individuele behoeften, eisen en voorkeuren van gebruikers. ForceTen is één van de producten binnen het Outstart productportfolio. www.outstart.com

Over Outstart

 

Outstart is een toonaangevend leverancier van leer- en kennissystemen die de productiviteit en efficiëntie van organisaties verbeteren. Outstart biedt een reeks krachtige, gebruiksvriendelijke en op maat aan te passen toepassingen voor bedrijven en onderwijsinstellingen. Hierbij worden oplossingen geboden voor diverse praktische vraagstukken op het gebied van kennisbeheer, zoals; inhoudelijk beheer voor opleidingen, dynamische aanlevering, snelle materiaalaanmaak, beoordelingen, kennisuitwisseling, ondersteuning voor betere prestaties en indexerings- en zoekfuncties. Outstart’s bekroonde producten worden ingezet in diverse sectoren en bedrijven, waaronder Albron, Kadaster, Lufthansa, American Management Association, Amerikaanse Federale Belastingdienst, McDonalds en het Foreign & Commonwealth Office. Outstart is een zelfstandige onderneming met vestigingen in de VS, Canada, Duitsland, Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. www.outstart.com

 

 

# # #

 

Neem voor meer informatie contact op met:

Outstart Benelux

Bas Kramer

T. 070-3192702

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.