Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-10-2008 | Article Rating | (0) reacties

Tena zet e-learning in voor kennis over incontinentie

Sinds kort zet SCA, producent en wereldwijd marktleider van careproducten (waaronder de Tena incontinentiematerialen) e-learning in als aanvulling op het bestaande lesmateriaal om het gebruik van producten te verduidelijken. Doelgroep zijn jonge mensen die klanten adviseren over het gebruik van de producten zoals apothekersassistenten en verpleegkundigen. De multimediale e-learningmodule is ontwikkeld door onderwijskundig bureau TinQwise uit Hilversum.

Lesmateriaal in de vorm van e-learning om kennis rondom producten en het gebruik ervan op te bouwen is zeker niet nieuw. Wat deze toepassing bijzonder maakt is het feit dat het onderwerp incontinentie ook een taboe is voor de doelgroep (gebruikers) zelf. De opleiding leert feitelijk over het onderwerp incontinente, over de producten maar ook hoe klanten te adviseren in een gesprek. De opleiding besteedt dan ook in het bijzonder aandacht aan het inzichtelijk maken van je eigen taboes.

Tena koos voor een e-learningtoepassing mede omdat deze plaats- en tijdonafhankelijk te volgen is. Hierdoor kunnen meer cursisten bereikt worden en zijn minder trainers nodig. Ook blijkt dat e-learning zeer goed combineert met praktijktraining. In de online toepassing wordt de achterliggende theorie aangeboden en workshops concentreren zich op bijvoorbeeld de vaardigheden (rollenspellen).


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.