Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-10-2008 | Article Rating | (1) reacties

Rijke aftrap Learning2008

Door onze redacteur Marcel de Leeuwe

Learning2008 is gestart. Deze keer geen marcherende militairen maar wel een lied over Amerika waarbij de 1800 deelnemers gaan staan.

Zondagavond werd op deze manier de aftrap gegeven van het congres van Elliott Masie in Orlando. Direct werd duidelijk dat een belangrijk thema van nu, de economische recessie, ook aan dit congres niet voorbij gaat.

Invloed van de economie
Elliott Masie vroeg aan Doug Lynch, econoom van de Wharton School of Business, welke invloed de economie heeft op het leren. Doug geeft aan dat het alles en iedereen gaat raken. We zitten hier samen in en we zullen meer moeten doen met minder. In de VS gaat het nogal wat betekenen omdat veel basisscholen gefinancieerd worden met belastinggeld. Hij geeft ook aan dat we meer moeten onderzoeken en dat we met bewijs moeten komen waarom bepaalde dingen in leren wel en niet werken. Doug was minder sterk in zijn verhaal dan vorig jaar. Nu kwamen er weinig echt spannende inzichten ter sprake. Vorig jaar zette hij zich nog af tegen de eenzijdige benadering van leren op basis van ROI (Return on Investment), nu spelen er andere dingen.

Teach what you preach
Een van de mooie aspecten van Learning2008 zijn de vele gevarieerde werkvormen. Er zijn maar weinig plenaire sessies en ook die wijken af van de gangbare presentaties. Bij Masie zijn de plenaire sessies heel interactief en zet hij 'audience response systemen' in. Iedereen heeft een klein apparaat bij zich waarmee gestemd kan worden, de resultaten worden direct op een scherm getoond. De belangrijke sprekers worden vaak door Masie geïnterviewd om zo achter hun geheimen te komen. Tussendoor werd het publiek ook tot actie aangezet met korte opdrachten. Zo moest je naar een andere tafel gaan en met iemand bespreken wat je echt inspireert binnen e-Learning. De rest van het congres biedt ook een rijk palet aan parallel georganiseerde leeractiviteiten, de deelnemers kunnen kiezen uit:

  • paneldiscussies met experts;
  • learning stories (cases);
  • re-design (bestaande activiteit opnieuw ontwerpen);
  • discussies (gestructureerde discussie);
  • supplier showcase (ontdek wat leveranciers te bieden hebben);
  • LearningTown Café (informele sessie met verhalen of vragen).

Nog meer? Ja nog meer!
Daarnaast zijn er nog pecha kucha avonden, yogalessen (iedere ochtend om 6 uur 's morgens), een alternate reality game, een ABBA-feest en wordt er tijdens het congres door 6 studenten een edugame gemaakt.

De komende dagen worden op e-Learning.nl de interessante presentaties belicht vanuit Orlando. Tijdens het congres wordt door alle sprekers etc. de LearningWiki gevuld. Dit biedt een schat aan multimediale informatie, de hoogtepunten worden vaak op video of audio vastgelegd.

Op www.leerbeleving.nl vindt u ook nog aanvullende informatie. En u kunt ook meedoen: als u een vraag wilt stellen aan een van de sprekers (zie de site van Learning2008) dan kunt u een mail sturen naar marcel@leerbeleving.nl. Ik probeer dan deze persoon voor de camera te krijgen om uw vraag te beantwoorden.

Ondanks de recessie een rijke aftrap van Learning2008!

 


Prachtig groot scherm zorgt voor ondersteuning

 


De alternate reality game met fictieve DreamCorp

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Doug Lynch
Van Doug Lynch | 30-10-2008
My apologies that I wasn't as insightful as last year but elliott gave me no clue as to what he wanted me to talk about; I literally was reacting to his questions. Glad you liked Amit's session. Hope all is well in NL!
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.