Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-10-2008 | Article Rating | (0) reacties

'Niveau wervingssites bedrijven ver onder de maat'

Meer dan 75% van de onderzochte wervingssites scoort een onvoldoende als het om de online sollicitatie-ervaring van werkzoekers gaat. Dat is de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat Digitaal-Werven jaarlijks uitvoert onder de wervingssites van Nederlandse bedrijven.

Digitaal-Werven onderzocht ruim 350 bedrijven en organisaties in Nederland. Van de onderzochte bedrijven vielen er bijna 80 bedrijven af omdat ze geen vacatures op hun website hadden staan. Bas van de Haterd, initiatiefnemer van Digitaal-Werven, stelt: "Het is redelijk dramatisch. Grote bedrijven, vaak beursgenoteerd, die wel mensen zoeken maar geen vacatures op de eigen website hebben staan. Ook niet eens een verwijzing naar de dochterbedrijven waar de vacatures wel op de website staan. Een gemiste kans, want er komen wel werkzoekenden op hun website." Daarnaast vielen ongeveer 20 bedrijven af omdat de website niet goed functioneerde onder Internet Explorer en Firefox, de twee meestgebruikte browsers in Nederland op dit moment.

Van de ruim 250 overgebleven bedrijven scoorde driekwart een onvoldoende. In 2007 was dit 50%. "De enige verklaring die ik heb is dat onder de allergrootste bedrijven een segment zit dat hun online werving minder serieus neemt", aldus Van de Haterd.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.