Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-10-2008 | Article Rating | (0) reacties

Online sociale netwerken zijn populairste nieuwe webtechnologie

Uit onderzoek van Survey Sampling International (SSI), wereldwijd aanbieder van sample oplossingen voor marktonderzoek, blijkt dat consumenten het meest gebruikmaken van online sociale netwerken, webvideo's en weblogs. SSI heeft een online onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van internet en nieuwe webtechnologieën onder consumenten. In vakmedia wordt veel gesproken over de term Web 2.0 en de kansen en bedreigingen die nieuwe webtechnologieën met zich meebrengen. SSI onderzocht hoe en of deze nieuwe technologieën door consumenten worden gebruikt.

Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de respondenten meer dan elf uur per week online doorbrengt (61 procent). 31 procent van de respondenten is meer dan twintig uur per week online actief. SSI vroeg naar het gebruik van recente webtechnologieën. Hieruit bleek dat online sociale netwerken, webvideo's en weblogs de meest populaire nieuwe technologieën zijn. 35,5 procent van de respondenten is actief op online sociale netwerken, zoals Hyves. 25,2 procent houdt zich bezig met webvideo's en 22,5 procent met weblogs. Podcasts zijn minder populair. 3,4 procent maakt gebruik van deze technologie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.