Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-09-2008 | Article Rating | (0) reacties

Software helpt artsen in opleiding met werkrooster

Artsen in opleiding (aios) kunnen vanaf nu in een handomdraai laten controleren of hun rooster voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Dat is het resultaat van een samenwerkingsbijeenkomst dat op 25 september is gesloten tussen Déhora Consultancy Group, De Jonge Orde en de Orde van Medisch Specialisten.

Tot voor kort werden de roosters van aios handmatig gecontroleerd door de arbeidsjuristen van De Jonge Orde. Dat is verleden tijd. Op de site van De Jonge Orde staat een softwarebestand, waarop de aios hun rooster kunnen invullen. Allerlei soorten diensten kunnen worden verwerkt, ook de nacht-, avond- of weekenddiensten en alle bereikbaarheidsdiensten en aanwezigheidsdiensten. De aios kunnen het rooster naar De Jonge Orde e-mailen. Die zendt het rooster vervolgens via een beveiligde internetverbinding naar Déhora waar het rooster wordt getoetst aan de laatste wet- en regelgeving. Vervolgens wordt de evaluatie teruggestuurd naar De Jonge Orde, die het op haar beurt verstrekt aan de (groep) aios.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.