Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-09-2008 | Article Rating | (0) reacties

Stimuleringsfonds en Fonds BKVB kondigen subsidies voor games aan

Het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Fonds BKVB) hebben afgelopen vrijdag de Ding! Prijs voor artistieke ontwikkeling games uitgereikt aan het Stedelijk Museum Amsterdam en SubmarineChannel, een platform voor digitale beeldcultuur. Zij ontvingen de prijs voor A Split Second, een gezamenlijk plan om een autonome game te ontwikkelen waarbij het willekeurige beslissingsmoment een rol speelt. Het Stedelijk Museum en Submarine zullen hiertoe een werkgroep van kunstenaars en gamedesigners begeleiden om zowel vanuit een kunsthistorische context als vanuit de geschiedenis van het gamedesign te reflecteren op vragen over inhoud en perceptie van kunst en games.

De prijs, die is uitgereikt tijdens PICNIC '08, is een initiatief van de beide fondsen en Virtueel Platform, expertisecentrum voor e-cultuur. Het is een aanzet tot de ontwikkeling van games met een artistieke meerwaarde. Kunstenaars, gamedesigners en/of instellingen konden plannen indienen om mee te dingen. De initiatiefnemers van deze prijs zijn ervan overtuigd dat gaming een belangrijk nieuw medium is, waarvan de artistieke mogelijkheden nog onvoldoende worden benut. Aan de prijs is een bedrag van € 50.000 verbonden. De prijs is bedoeld als stimulans, maar ook om de interesse tot samenwerking onder kunstenaars en gamedesigners te peilen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.