Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-09-2008 | Article Rating | (0) reacties

'Niet meer diepte bij het Googele dan de dikte van een pannenkoek'

'Het Googele werkt bij de gratie van het feit dat er niet meer diepte is dan de dikte van een pannenkoek. Oppervlakkigheid dus, dat nog eens wordt versterkt door het feit dat het zo lekker zapt, zodat je tenminste het gevoel hebt van alles op de hoogte te blijven'. Dat schrijft e-Learning-redacteur Pieter de Vries in zijn column die gaat over de Net-generation. De Vries haalt in zijn column onder andere Mark Bauerlein aan, die vindt dat de jeugd van tegenwoordig niets meer weet. Volgens zijn zeggen: de domste generatie ooit. Volgens Bauerlein leveren de oneindige sessies met het heen en weer sturen van cut & paste teksten, foto's en muziek, gelardeerd met de nodige aandacht van 'netgenoten', slechts intellectueel gehandicapten op die een bedreiging vormen voor het voortbestaan van de samenleving.

Ook Andrew Keen komt in de column van Pieter de Vries 'aan het woord'. Keen gaat in zijn boek 'The Cult of the Amateur' tekeer tegen de verafgoding van de mogelijkheden van het internet. Als voorbeeld neemt Keen Wikipedia. 'Een regelrechte ramp, waar de amateur koning is en zich schrijver waant omdat hij door anderen wordt gelezen', aldus Keen.

De volledige column van Pieter de Vries is hier te vinden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.