Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-09-2008 | Article Rating | (0) reacties

Ook rol weggelegd voor e-learning in nieuw Europees diervoederproject

Afgelopen maandag is, onder meer in aanwezigheid van de Vlaamse minister-president Kris Peeters, het 'EUropean FEed TEchnology Center' (Eufetec) officieel gelanceerd. Een van de doelstellingen van Eufetec is om de competitiviteit van de Europese diervoederindustrie te vergroten. In het persbericht wordt het alsvolgt verklaard: 'Enkel op deze manier zal de sector zijn belangrijke rol kunnen blijven vervullen in de toeleveringsketen van dierlijke producten, die beantwoorden aan de veeleisende criteria van de consument (kwaliteit, veiligheid, betaalbaarheid & gezondheid) en aan de verwachtingen op sociaal vlak (milieu, duurzaamheid)'.

Ook e-learning zal in het Europese project een rol spelen, aldus directeur-generaal Yvan Dejaegher van Bemefa (de Belgische Beroepsvereniging van melkvoederfabrikanten), een van de partners van Eufetec. De mengvoedersector kampt met een gebrek aan gekwalificeerd personeel op de arbeidsmarkt, zo laat Dejaegher weten. "Via e-learning willen we de opleiding van het personeel zelf invulling geven. Vanwege de complexiteit en kostprijs is het echter aangewezen om dit project in Europees verband te realiseren".

Partner van Eufetec zijn diverse Europese verenigingen van toevoegingsmiddelen en mengvoederfabrikanten; vertegenwoordigers uit de academische wereld (onder meer Associatie Universiteit Gent / Instituut voor landbouw en visserijonderzoek; Universiteit Wageningen) en vertegenwoordigers van onderzoekcentra.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.