Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 12-09-2008 | Article Rating | (0) reacties

SURFfoundation wil nieuwe impuls rond Open Access

Volgende week donderdag (18 september) wordt in Utrecht een bijeenkomst gehouden, waarbij SURFfoundation een voorstel zal doen voor een nieuwe Open Access roadmap en waarbij een taskforce geformeerd zal worden die het geheel moet gaan begeleiden. Dat heeft SURFfoundation, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek, bekendgemaakt op haar website.

Wat betreft SURFfoundation is er de afgelopen jaren al veel gedaan (zo zijn er repositories bij alle universiteiten en een groot aantal hogescholen en er zijn meer dan 150.000 wetenschappelijke artikelen full text beschikbaar), maar "is het nu op bestuurlijk/beleidsmatig en praktisch niveau tijd voor een nieuwe, gezamenlijke impuls." Daarin wil SURFfoundation graag een voorname rol spelen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.