Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-09-2008 | Article Rating | (0) reacties

'Internationaliseren kan anders en vooral beter'

'Het hoger onderwijs kan beter internationaliseren door in te zetten op online leren en werken'. Het zijn woorden afkomstig van Theo Bovens, voorzitter College van Bestuur van de Open Universiteit Nederland en SER-kroonlid, op zijn weblog. Aanleiding is een lobby voor meer internationalisering van het onderwijs. Zo riepen onlangs in een paginagrote advertentie in 'de Volkskrant' diverse bestuurders in de publieke en private sector op om internationalisering hoger op de agenda te plaatsen. Bovens, één van de ondertekenaars, stelt internationalisering niet ter discussie, maar vraagt zich wel af 'waarom aanbevelingen meestal blijven hangen in de traditionele aanpak?'.

De CvB-voorzitter houdt op zijn blog een pleidooi voor een creatieve manier van internationalisering. 'Door meer virtuele internationalisering, online samenwerking en uitwisseling, kun je voorkomen dat overmatige brain drain plaats vindt, dat onderwijs steeds minder duurzaam wordt, en dat de kosten de pan uit rijzen. Bovendien kunnen online grotere groepen internationale ervaring opdoen, wat goed is voor de sociaal-economische verbondenheid. Tenslotte, ook in het latere beroepsleven zullen mensen internationaal eerder via het internet dan via fysiek contact samenwerken. Internationaliseren kan dus anders en vooral beter!'


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.