Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-09-2008 | Article Rating | (1) reacties

Subsidie draagt bij aan innovatie kennisinfrastructuur in HO

Afgelopen maandag heeft SURFfoundation, een organisatie die grensverleggend onderwijs en onderzoek mogelijk maakt, drie 'Calls for Tenders' uitgezet. De subsidieronde is toegespitst op het hoger onderwijsveld (HO). Zij wordt uitgedaagd om projectvoorstellen in te dienen voor drie thema's: Collaboratories, Verrijkte publicaties en HBO kennisdisseminatie.

Collaboratories zijn webgebaseerde samenwerkingsomgevingen waarmee onderzoekers vanuit verschillende locaties kunnen samenwerken en elkaars kennis en bronnen kunnen delen. Bij Verrijkte publicaties gaat het om publicaties die zijn gekoppeld aan research data, annotaties, modellen of openbare reviews. HBO kennisdisseminatie beoogt versterking van de kennisdeling naar de samenleving via repositories ('oogstbare' digitale bewaarplaatsen van kennisproducten) met expliciet aandacht voor de rol die lectoren en docenten hierin kunnen spelen.

Projectvoorstellen kunnen tot 31 oktober worden ingediend. SURFfoundation heeft voor de projecten minimaal 400.000 euro subsidie beschikbaar. De maximale projectbegroting is 120.000 euro per project.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Kiona
Van Kiona | 11-08-2011
It's really great that people are shairng this information.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.