Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-08-2008 | Article Rating | (0) reacties

Te weinig tijd bij werknemers om opleiding of training te volgen

Ondanks het feit dat het opleidingsniveau van de beroepsbevolking in Nederland blijft stijgen, heeft iedereen het vanwege de groeiende schaarste aan personeel zo druk dat het volgen van een opleiding of training nog slechts voor minder dan 30 procent van de werknemers is weggelegd. Vier jaar eerder was dat nog bijna 45 procent. Toch heeft nog steeds 42 procent van de werknemers behoefte aan scholing en cursussen om goed te kunnen functioneren. Dat blijkt uit het 'Trendrapport Aanbod van arbeid 2007', een tweejaarlijkse enquête onder een steekproef van personen in de leeftijdscategorie van 16 tot 67 jaar, opgesteld door de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA).

Verder blijkt uit het rapport onder meer de opmars van telewerk: een op de vijf à zes werknemers werkt inmiddels gedurende een dag per week thuis. De implicatie van deze ontwikkelingen is dat werkgevers de komende jaren flink hun best zullen moeten doen om werknemers 'te boeien en te binden' en dan bij voorkeur zonder dat daarbij de arbeidskosten uit de hand lopen. Scholing en onderhoud van competenties kunnen daarbij een belangrijke rol spelen; werknemers hebben er behoefte aan en werkgevers (en daarmee de Nederlandse economie als geheel) plukken de vruchten van investeringen op dit terrein in de vorm van een hogere productiviteit.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.