Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-08-2008 | Article Rating | (0) reacties

Platform Bèta Techniek spreekt mislukken campagne op hogescholen tegen

Het Platform Bèta Techniek, de organisatie die van de overheid de opdracht heeft gekregen om te zorgen voor voldoende en kwalitatief goed opgeleide bèta's en technici, vindt het te vroeg om te concluderen dat het stimuleren van exacte en techniekopleidingen op de hogescholen is mislukt. Het Platform reageert daarmee op een artikel in de Volkskrant van 22 augustus waarin wordt gesteld dat het stimuleren van exacte en techniekopleidingen op de universiteiten is geslaagd, maar op de hogescholen mislukt.

Volgens het Platform, dat als doelstelling heeft om in 2010 15% meer uitstroom van studenten uit het bètatechnisch hoger onderwijs (ten opzichte van 2000) te halen en te zorgen voor een betere benutting van bestaand talent in bedrijven en onderzoeksinstellingen, heeft een aantal hogescholen de beoogde doelstelling niet gehaald. 'Waar de universiteiten op vele fronten groei laten zien, blijft het resultaat van het hbo in zijn totaliteit achter. In plaats van 15% meer instroom in 2007 ten opzichte van 2000, is de instroom in die periode met 5% gedaald', aldus het Platform Bèta Techniek in een verklaring op de eigen website. Toch vindt het Platform het te vroeg om te concluderen dat het stimuleren van exacte en techniekopleidingen op de hogescholen is mislukt. 'Uit een analyse van het Platform blijkt dat de instroom ten opzichte van 2000 inderdaad is gedaald, maar dat sinds de start van het Sprint Programma, het stimuleringsprogramma van het Platform voor het hbo, in 2005 de instroom met 2% is gestegen. Negen van de 17 deelnemende hogescholen laten een instroomstijging zien ten opzichte van 2000. Sterker nog: 6 participerende hogescholen laten in 2007 een instroomstijging zien ten opzichte van 2000 die de 15% (ruimschoots) overtreft'.

Optimistisch is het Platform voor het komend studiejaar. Uit de vooraanmeldingscijfers wordt, in vergelijking met vorig jaar, een lichte stijging in het hbo-techniekveld gesignaleerd.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.