Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-08-2008 | Article Rating | (1) reacties

Game moet jonge dokters op incidenten in patiëntenzorg wijzen

Het UMC Utrecht werkt aan een serious game voor jonge dokters om incidenten in de patiëntenzorg te verminderen, zo valt te lezen in een persbericht van het ziekenhuis. Hoofdonderzoeker is de Amerikaanse psycholoog Pam Kato. Dat serious gaming werkt, heeft Kato bewezen met 'Re-Mission', een game waarmee de therapietrouw van jonge kankerpatiënten toeneemt. De resultaten van het onderzoek staan in het augustus-nummer van het wetenschappelijke tijdschrift Pediatrics. Het is de verwachting dat tegen het eind van dit jaar een prototype beschikbaar is van de game voor jonge dokters.

Het spel dat het UMC Utrecht ontwikkelt is bedoeld om beginnende artsen te laten oefenen met incidenten die weinig voorkomen in de praktijk. "Juist doordat die incidenten weinig voorkomen, is het voor een dokter lastig er ervaring mee op te doen", aldus Kato. Doel is het voorkomen van vermijdbare fouten. Kato: "Jonge dokters hebben een grote verantwoordelijkheid en moeten vaak acuut beslissingen nemen. Een ervaren arts is supervisor die in dringend geval telefonisch kunt consulteren. Op welk moment doe je dat? Hoe voorkom je dat je te laat belt? En wat doe je in de tijd die het de supervisor kost om naar het ziekenhuis te komen?"

Voor de studie naar de werking van Re-Mission onderzocht Kato het effect bij 375 jongeren in 34 Amerikaanse, Canadese en Australische ziekenhuizen. In Re-Mission reist een microscopische robot met de naam Roxxi door het lichaam heen. Het vernietigt kankercellen en vecht met de neveneffecten van kanker en kankerbehandelingen. Deelnemers in de studie hadden hogere niveaus van chemotherapie in hun lichaam en namen hun antibiotica meer consistent.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Lyzbeth
Van Lyzbeth | 11-05-2011
Posts like this brgithen up my day. Thanks for taking the time.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.