Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-08-2008 | Article Rating | (0) reacties

Zomerschool wil leerkrachten in drie dagen bijscholen

Tot en met morgen (7 augustus) wordt in Amsterdam de zomerschool 'Onderwijs 2.0' gehouden. Zestig leerkrachten uit het voortgezet onderwijs nemen deel aan de driedaagse 'bijspijkercurcus', die is georganiseerd door IBM en Kennisnet op initiatief van het Innovatieplatform.

Op de site van het Innovatieplatform wordt de keus voor de zomerschool uitgelegd. 'Door gebrek aan tijd en door hoge werkdruk komen leraren nu vaak niet toe aan bijscholing. Door een zomerschool voor leraren willen we dit probleem oplossen. Het idee is om voor een nader af te bakenen groep van leraren een zomerschool op te zetten; in samenwerking met het bedrijfsleven, zodat tevens een bijdrage kan worden geleverd aan de aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven in een regio.'

'Aan bod komen niet alleen technieken en trends als WEB 2.0, Virtuele Werelden en Serious Gaming, maar ook wordt - vanuit een HR kant van het bedrijfsleven - gekeken naar de "Leerling 2.0" en de kenmerken en aspecten die het bedrijfsleven stelt aan kennis, kunde en gebruik van ICT en het werken in netwerken.'

De zomerschool past goed in het beleid van het Innovatieplatform, waarin onderwijs een van de speerpunten (een van de drie maatschappelijke onderwerpen) is. De andere maatschappelijke onderwerpen zijn water en zorg.

Bron: Innovatieplatform


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.