Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-07-2008 | Article Rating | (0) reacties

Online recruitment game rukt op bij personeelswerving

Steeds meer bedrijven hebben moeite hoogopgeleiden te interesseren voor hun vacatures. Om op een totaal andere manier contact te zoeken met sollicitanten en potentiële kandidaten, wordt steeds vaker een beroep gedaan op online recruitment gaming. Met succes, zo blijkt uit de recente wervingsresultaten bij Michael Page en de provincie Noord-Holland die beide in mei jongstleden van start gingen met The Assignment. Vorige week is rond The Assignment een portal gelanceerd. Deze portal biedt de werkgever de mogelijkheid om niet alleen eenmalig, maar op een later moment de game opnieuw in te zetten. Daarnaast biedt het de kandidaten de mogelijkheid om meerdere cases van verschillende werkgevers te bekijken.

In The Assignment krijgen hoogopgeleiden een opdracht voorgelegd. Door de missie te volbrengen krijgt de speler een kijkje in de keuken van de deelnemende organisatie. Hierdoor komt de speler op een interactieve wijze met de potentiële werkgever in aanraking. Deze positieve beleving verlaagt voor velen de drempel om te solliciteren. "The Assignment is een onderscheidende, innovatieve wervingstool die wij hebben ingezet om op een andere manier kandidaten te werven dan via de traditionele weg. Het heeft dusdanig resultaat opgeleverd dat we het spel in september nogmaals gaan inzetten", aldus Melanie Kool van Michael Page.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.