Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Outstart | 28-07-2008 | Article Rating | (0) reacties

Fusie van OutStart en Eedo Knowledgeware

Boston – 22 juli, 2008 – OutStart Inc. en Eedo Knowledgeware Corp. hebben alle activiteiten gecombineerd. Het nieuwe bedrijf wordt hierdoor de grootste software leverancier voor het creëren, beheren en uitleveren van leerinhouden en het delen van kennis.

Het gefuseerde bedrijf doet zaken onder de naam Outstart en is de belangrijkste speler op het gebied van “leer content management systemen” (LCMS). Het samengevoegde bedrijf beschikt over de visie en de financiële draagkracht om de LCMS en de “learning” markt te bedienen, en kan tegelijkertijd voldoen aan de groeiende behoefte in de zakelijke markt aan software platforms voor samenwerking en informele kennisdeling.

“Deze fusie geeft de klanten van beide bedrijven een grotere, sterkere organisatie die beter in staat is om te voldoen aan bestaande en toekomstige leerbehoeften” zegt Gaylene Galliford, manager  Training, Ontwerp & Ontwikkeling van Apria Healthcare.  “De kennisbehoefte van medewerkers verandert en innoveert continu. Het gezamenlijke product portfolio en de ondersteuning geleverd door Eedo en Outstart biedt een zeer robuuste combinatie van oplossingen voor leren, het volgen van resultaten, content management, de ondersteuning van mobiliteit en samenwerking en kennisdeling zowel voor huidige als toekomstige klanten.”

“Deze fusie is een bijzonder positieve gebeurtenis voor alle klanten, en de markt als geheel” zegt John Hudson, President van OutStart. “Het product portfolio van beide ondernemingen is in hoge mate complementair. We zijn nu in staat om twee leidende LCMS oplossingen aan te bieden die het volledige spectrum kunnen invullen van “blended learning”, “single sourcing” tot zeer interactieve “e-learning”. Samen kunnen we alle wensen van onze klanten vervullen om kennis te creëren, te beheren en te verspreiden over de gehele organisatie.”

“De hoogste prioriteit voor de nieuwe organisatie is om te kunnen garanderen dat onze klanten een nog betere ondersteuning krijgen, meer product innovatie en betere producten, binnen één organisatie” zegt Massood Zarrabian, CEO of OutStart. “Zoals we al eerder hebben gedaan, zullen we ons product portfolio snel integreren. Zo zijn we bijvoorbeeld nu al bezig met de integratie tussen ForceTen en Participate om het informele leren beter te kunnen ondersteunen, en daarnaast het uitwisselen van expertise en samenwerking binnen de ForceTen omgeving”.

“Omdat het ontwikkelen van digitale leerinhoud zich zeer snel heeft ontwikkeld binnen ondernemingen, is het leer content management steeds belangrijker geworden voor het beheren van kennis binnen organisaties en voor HR managers” zegt Josh Bersin, president van Bersin & Associates, een belangrijke analist en adviesorganisatie voor kennisoverdracht binnen bedrijven en “talent management”.  “Deze fusie creëert een leidende organisatie op het gebied van leer content management, waarmee HR en leer organisaties één enkele aanbieder wordt geboden, die een breed en bewezen portfolio van content management en sociale netwerk oplossingen biedt om te ondersteunen bij het beheer van de grote hoeveelheid hoogwaardige leerinhoud die bedrijven en organisaties op dit moment hebben.”

Het gecombineerde bedrijf heeft meer dan 300 klanten, met daarbij een aantal van de meest bekende bedrijven, overheids-instellingen en defensie organisaties; een sterke wereldwijde vertegenwoordiging waarbij 40% van de omzet afkomstig is van internationale klanten; een solide financiële basis waarbij 50% van de omzet afkomstig is uit  terugkerende inkomsten. Het nieuwe bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Boston en daarnaast kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Duitsland, Ierland en Nederland.

Over Eedo Knowledgeware
Quebec-based Eedo Knowledgeware is een leidende aanbieder van kennis- en leersystemen die de productiviteit en efficiëntie van organisaties vergroten. Eedo biedt een krachtig portfolio van flexibele en eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen voor mensen in de dagelijkse praktijk en leerexperts, met een nadruk op praktische kennis behoeften zoals: leer content management, dynamische uitlevering, snel ontwikkelen van content, toetsing, kennisdeling, simulatie, ondersteuning bij het dagelijkse werk en het indexeren en het zoeken en vinden van kennis. Eedo's  producten hebben inmiddels veel prijzen gewonnen en worden gebruikt door een brede groep van organisaties zoals The Boeing Company, Foreign & Commonwealth Office, Internal Revenue Service en Lufthansa. Eedo is een privé ondernemeing met kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 

Over OutStart
OutStart software ondersteunt formeel en informeel leren, kennisdeling en samenwerking binnen expert groepen, met oplossingen die het kenniswerkers, werknemers, partners en klanten makkelijk maken om beter en efficiënter te werken. AgustaWestland, Autodesk, British Telecom, CVS Caremark, de Amerikaanse Marine, Verizon Wireless en anderen gebruiken Outstart om de prestaties te verbeteren van individuen en organisaties, de kennisoverdracht in het algemeen te verhogen en de kosten te verlagen. Outstart is gevestigd in Boston, Mass., en heeft over geheel de VS en in Europa, zie:
www.outstart.com

For more Information: Bas Kramer, Outstart, Phone: + 31 (0) 70 3192702, Email:  bkramer@outstart.com


 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.