Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-07-2008 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwe leerstoel KU Leuven bestudeert 'virtualisatie'

De KU Leuven heeft in samenwerking met Capgemini Nederland een nieuwe leerstoel in het leven geroepen, waarvoor Jacob van Kokswijk is benoemd. Hij zal deze leerstoel combineren met zijn huidige werkzaamheden als principal technology consultant voor Capgemini Nederland.

Doel van de leerstoel, die gisteren is geïnstalleerd, is het aanmoedigen van onderzoek naar de menselijke waarneming en gedrag in de virtuele wereld ('virtualisatie'), met speciale aandacht voor multimedia en gebruikersprofilering in virtualiteit ('virtuele identiteit'), de sociale en wettelijke aspecten van gedragspatronen én het bepalen en het certificeren van gebruikersbekwaamheden.

Van Kokswijk studeerde Staatsrecht aan de Universiteit van Leiden, Internet recht aan de Universiteit van Strathclyde (UK) en Computerwetenschappen aan de Montfort University in Leicester (UK). Hij promoveerde in 2003 aan de Universiteit van Twente over 'gedrag in de cyberwereld'. Zijn interesse gaat uit naar menselijke perceptie, cognitie en gedragingen in een virtuele omgeving. Vanaf 2006 werkte hij deeltijds als universitair hoofddocent aan de Universiteit van Twente. Van Kokswijk is verder hoogleraar 'human machine interaction in new media' aan de KAIST in Zuid-Korea.

Henk Broeders, lid van het Executive Committee van Capgemini, verantwoordelijk voor Continental Europe en Asia: "De leerstoel strookt perfect met de doelstelling van ons bedrijf: het laten profiteren van onze expertise en know-how door middel van een open en op samenwerking gebaseerde aanpak. Nu de virtuele wereld in de zakelijke omgeving komt, is het moment aangebroken kennis te delen. De complexe wereld van consolidatie en virtualisatie heeft vergaande gevolgen voor de drie activa, gebruikers, technologie en processen, en is van groot belang voor de maatschappij."


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.