Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-07-2008 | Article Rating | (1) reacties

'Video in het onderwijs heeft bestaansrecht'

'Video heeft bestaansrecht in het onderwijs en docenten zien de kansen die video hen kan bieden: ondersteuning bieden in het onderwijsleerproces'. Dat blijkt uit de door Femmy Alons geschreven thesis ('Educatieve videotoepassingen in het voortgezet onderwijs'), die opgesteld is in het kader van de afronding van haar masteropleiding Onderwijskundig ontwerp en advisering aan de Universiteit Utrecht. Opdrachtgever was Kennisnet, de publieke ict-ondersteuningsorganisatie van, voor en door het onderwijs.

Volgens Femmy Alons zullen in de toekomst videotoepassingen door meer docenten worden gebruikt en ook vaker worden gebruikt dan op dit moment. 'Video kan op veel verschillende manieren worden ingezet om verschillende onderwijskundige functies te vervullen. Video kan ingezet worden om voorkennis te activeren, informatie te presenteren, feedback te geven en te reflecteren, te oefenen en te creëren, te communiceren en tot slot te beoordelen. Ook kan video worden ingezet op een manier die meer leerlinggestuurd is en meer docentgestuurd'.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

René Hoijtink
Van René Hoijtink | 04-07-2008
Gezien het feit dat computers, didgiborden en beamers in de klaslokalen langzaam maar zeker het bord en het krijjte zullen vervangen, zullen de Tv's en daarmee de videos hun langste tijd ook wel gehad hebben. DVD's zijn de toekomst. En daar kun je als je ook een digibord hebt, meer mee kunnen dan met videos.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.