Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-06-2008 | Article Rating | (0) reacties

'Initiatieven leven-lang-leren verzanden in leven lang leuteren'

"Er zijn tientallen ideeën om door scholing de arbeidsparticipatie te vergroten, maar de uitvoering laat te lang op zich wachten. Dat lot dreigt ook voor de recente voorstellen van de Commisie-Bakker voor bijvoorbeeld een 'werkbudget' waarmee elke werknemer zijn scholing kan betalen". Dat stelt Theo Bovens, voorzitter van het College van Bestuur van de Open Universiteit Nederland (OUNL) en kroonlid van de SER (Sociaal-Economische Raad) vandaag bij de opening van het academisch jaar van de OUNL in Amsterdam. "Iedereen omarmt leven-lang-leren, maar als ik terugkijk op de initiatieven van de afgelopen jaren, kan ik alleen maar constateren dat we in Nederland vooral sterk zijn in leven-lang-leuteren."

Over leven-lang-leren wordt in Nederland steeds nadrukkelijker gesproken, maar volgens Bovens is het grote offensief er nog steeds niet. "Ondanks positieve stappen zoals die door de projectdirectie Leren en Werken worden gezet, en de positieve bejegening die leven-lang-leren ontmoet bij velen ('er is niemand tégen'), komen we nog niet in de buurt van wat nodig is voor grotere arbeidsparticipatie en de opscholing van de beroepsbevolking. Het is alsof Nederland de hordenloper is die zijn loopschoenen nog aantrekt, terwijl de Europese collega-atleten al halverwege de wedstrijd zijn om de Lissabon-doelstellingen te halen", aldus Bovens.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.