Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-06-2008 | Article Rating | (0) reacties

'Winst behalen door bijbrengen basale computervaardigheden'

'Door mensen elementaire computervaardigheden bij te brengen kunnen we nog veel winst behalen in Nederland. Ouderen kunnen bijvoorbeeld leren e-mailen met hun kleinkinderen en hun bankzaken elektronisch doen. Werkende mensen kunnen doorstromen naar betere banen en kunnen ook meer gaan verdienen als ze handiger worden met computers.' De woorden zijn afkomstig van staatssecretaris Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken. Aanleiding voor de opmerking vormt de ICT-agenda die hij gisteren (9 juni) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, en waarin vooral het verbeteren van computervaardigheden van mensen veel aandacht heeft gekregen.

Uit een vraaggesprek, naar aanleiding van het verschijnen van de ICT-agenda, blijkt dat Heemskerk zelf de 'digitale kloof' een belangrijk punt vindt. "Ik heb onderzoeksbureau SEO onderzoek laten doen. Wat blijkt; er zijn zo'n 800.000 werknemers in Nederland die basale ICT-kennis ontberen. In totaal zijn er zo'n 1,6 miljoen zogenaamde 'digibeten' in ons land", aldus Heemskerk. "Het aanleren van basale computerkennis heeft grote voordelen. Voor werkende 'digibeten' kan het aanleren van basale computervaardigheden ook een loontoename van zo'n 250 euro per persoon per jaar betekenen. Mensen laten dus kansen liggen en ook economisch gezien loont het als werknemers beter geschoold zijn. In steeds meer functies is ICT onontbeerlijk. Heb je die kennis niet dan val je steeds vaker buiten de boot. We gaan via bijvoorbeeld Seniorweb, het CWI en een aantal pilots bekijken hoe we de vaardigheden van die mensen kunnen verhogen. Daarnaast gaan we een aantal voorlichtingsprogramma's en bewustwordingsacties starten via het programma Digibewust. Op die manier moeten meer mensen basale computerkennis opdoen."


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.