Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-06-2008 | Article Rating | (0) reacties

Game moet sterrenkunde aantrekkelijker en toegankelijker maken

Over drie miljard jaar botst ons melkwegstelsel met het naburige sterrenstelsel Andromeda. Gebaseerd op deze en andere verschijnselen in het heelal, ontwikkelen de sterrenkundigen Diederik Kruijssen (promovendus) en Reinier Zeldenrust (masterstudent) van de Universiteit Utrecht de game Collision. Hiermee willen ze sterrenkunde aantrekkelijker en toegankelijker maken voor een breed publiek. "We maken een mooie en spannende game die vooral leuk is om te spelen, maar waarbij je tegelijkertijd ook van alles over het heelal te weten komt", aldus de gamemakers.

Naast de game willen de makers een uitgebreide community op internet opzetten, waar spelers kunnen communiceren over hun bevindingen en waar voor geïnteresseerden meer achtergrondinformatie te vinden is. Kruijssen: "En wie weet komen er wel suggesties uit die ons nieuwe wetenschappelijke inzichten kunnen opleveren. Door die in simulaties te verwerken, creëren we weer nieuwe werelden voor het spel".

De game is de Utrechtse inzending voor de Academische Jaarprijs, een initiatief van NRC Handelsblad om wetenschappers aan te moedigen hun onderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek. De uitslag van de Jaarprijs wordt 11 juni bekendgemaakt.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.