Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-05-2008 | Article Rating | (1) reacties

Leeuwarden komt met innovatie-instituut voor serious gaming

In september gaat in Leeuwarden de Serious Games Factory van start, een initiatief van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL), zo meldt de website van de hogeschool. Het instituut voor innovatie op het gebied van multimedia moet een ontwikkelingscentrum voor opleidingen en bedrijven worden die zich bezighouden met producties op het gebied van games, animaties, audio en video. Voor het project zijn subsidies toegekend door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden.

Albert Sikkema, opleidingshoofd CMD: "We verwachten dat er een enorme aanzuigende werking van Serious Games Factory uit zal gaan. Serious Gaming biedt de onderwijsmethoden voor de toekomst en er zijn ontzettend veel jonge bedrijfjes die nog niet de financiële middelen hebben zelf al dit soort apparatuur aan te schaffen. Wij bieden deze bedrijfjes met dit initiatief de ideale faciliteiten om te starten en hun kennis met ons en elkaar uit te wisselen."


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

gamer
Van gamer | 04-06-2008
tja dit is weeeeeer een instituut dat claimt een expertisecentrum serious games te zijn.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.