Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-05-2008 | Article Rating | (0) reacties

TNT gebruikt Sales Academy als middel om kennis over te dragen

De lancering van een vorig jaar gestart e-learningtraject bij TNT is succesvol verlopen. Dat zegt Nathilda de Graaf, die Projectmanager Accountservice is bij de grootste logistieke dienstverlener van Nederland. In die hoedanigheid houdt zij zich in het pand van de Post-divisie in Den Haag bezig met de opzet van een Sales Academy, waarbij e-learning een van de methodes is om kennis over te dragen. De start van die Sales Academy werd onder meer ingegeven door veel nieuwe medewerkers met een commerciële functie. "Dit houdt in dat die mensen moeten worden ingewerkt", zo zegt Nathilda de Graaf. "Dan heb je het over praktische zaken, maar ook zullen zij op de hoogte moeten worden gebracht van de aard en missie van TNT. Wie en wat zijn we, en wat willen we uitstralen. Van oudsher was het de gewoonte dat die 'kennismaking' met het bedrijf TNT verzorgd werd door het bestaande personeel, maar dat had als nadeel dat ieder het op zijn of haar manier deed. Niets mis mee, maar het zorgde niet voor uniformiteit. Dat heeft ons aan het denken gezet, en dat bracht ons al snel op een digitale leeromgeving. Met de oprichting van de Sales Academy hebben we daartoe in mei 2007 de eerste stap gezet."

Voor de komende periode zal, zo zegt Nathilda de Graaf, het belangrijk zijn om de online training up to date te houden. "Je kunt op je klompen aanvoelen dat vroeg of laat de postmarkt gaat liberaliseren. Juist op dat soort momenten is het van belang dat je weet wie je bent, waar je voor staat en wat je uit wil stralen. E-learning kan daarbij van erg grote waarde zijn."

Het volledige interview met Nathilda de Graaf wordt maandag 19 mei op deze website geplaatst


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.