Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-05-2008 | Article Rating | (0) reacties

Een derde werkzoekenden zoekt baan via online carrièrebeurs

Ruim een derde (37%) van de werkzoekenden verkiest een online carrièrebeurs boven een traditionele carrièrebeurs. Dat blijkt uit onderzoek van totaljobs.nl, de vacaturesite van Reed Elsevier, onder werkzoekenden. De cijfers zijn bekendgemaakt bij de start van clickbeurs.nl, een online carrièrebeurs die tot en met eind mei in de lucht is.

De voornaamste redenen om voor een online carrièrebeurs te kiezen zijn volgens de ondervraagden: de mogelijkheid om vacatures te bekijken en direct te solliciteren (74%), het gemak om de beurs op eigen tempo vanachter de pc te bezoeken (56%) en het feit dat de beurs 24 uur per dag gedurende een langere periode bereikbaar is (53%). De belangrijkste reden waarom werkzoekenden nog steeds kiezen voor een traditionele beurs is het persoonlijke contact met werkgevers (93%). Hierdoor krijgt men een beeld van de mensen die bij een bepaalde organisatie werken. Uit het onderzoek blijkt ook dat de oriëntatie op een nieuwe werkomgeving de belangrijkste reden is voor het bezoeken van een carrièrebeurs (online of traditioneel).


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.