Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-04-2008 | Article Rating | (0) reacties

Hoogopgeleide Nederlander te druk voor professionele zelfontplooiing

Ondanks dat vrijheid voor zelfontplooiing net zo hoog in het vaandel staat als een hoog salaris blijkt dat de dagelijkse bezigheden voor 63 procent van de hoogopgeleide Nederlanders een te hoge druk geven. Dit blijkt uit onderzoek van Getronics PinkRoccade en TNS Nipo naar de mate van professionele en persoonlijke ontplooiing van hoogopgeleide Nederlanders op de werkvloer. Hierdoor lukt het niet om de professionele verdieping die hoogopgeleide Nederlanders zichzelf ten doel stellen, te realiseren.

Meer dan de helft van de hoogopgeleide werkenden wil graag vaker een cursus volgen. Bij young professionals is de honger naar kennis nog groter, ruim 73 procent zegt meer cursussen te willen volgen. Het vinden van een balans tussen een succesvolle carrière en een sociale levensstijl vergt veel van de werknemer van nu. Tijd voor een cursus valt in de praktijk vaak niet te realiseren. Bij IT'ers ligt de druk met 77 procent nog hoger. Dit ondanks de goede wil van werkgevers die werknemers steeds meer lijken te steunen in hun professionele ontwikkeling en het vinden van een balans tussen werk en privé. Meer dan de helft van de ondervraagden is bereid vrije tijd in te zetten voor een cursus of andere werkgerelateerde opleiding. Zelf je tijd kunnen indelen en thuisstudie zijn daarbij volgens 73 procent van de werkenden een vereiste.

"Als grootste ICT-werkgever van Nederland zijn we ons zeer bewust van de wensen van medewerkers", zegt Jan Timmer, vice president Human Resources bij Getronics PinkRoccade. "Het onderzoek bevestigt dat we op het goede spoor zitten: een goede beloning is een basisvoorwaarde, daarna staan vrijheid en ontplooiing centraal. Wij komen onze mensen hierin tegemoet met bijvoorbeeld de Getronics Virtual University. Dit is een portal met meer dan 4000 opleidingen en trainingen waar medewerkers op ieder moment van de dag kunnen inloggen en via e-learning cursussen volgen."


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.