Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 03-04-2008 | Article Rating | (0) reacties

Vlamingen vaak beter in rekenen!

IJsselstein, 2 april 2008

Tijdens het jaarlijks terugkerend congres ‘De week van Verpleegkundigen en Vroedvrouwen’ dat plaatsvond van 10-14 maart 2008 in Oostende, werd door de bezoekers met veel enthousiasme de online rekentoets voor verpleegkundigen van The Competence Group gemaakt. Uit de resultaten blijkt dat de Vlamingen vaak niet alleen beter zijn in de Nederlandse taal, maar kennelijk ook in het rekenen. Desondanks vonden zij zelf dat bijscholing in het ‘medisch’ rekenen noodzakelijk is.

 

De uitslag van het Groot Dictee der Nederlandse Taal wijst uit, soms tot grote ergernis van ons Nederlanders, dat de Vlamingen vaak beter zijn in de Nederlandse taal. Tijdens het jaarlijkse evenement bleek dat Vlamingen niet alleen beter zijn in de Nederlandse taal, maar ook dat zij beter kunnen rekenen. De bezoekers aan het evenement konden op de stand van het NVKVV de toets ‘Rekenen in de Zorg’ van The Competence Group maken. Tijdens een soortgelijk evenement dat plaatsvond in Nederland, scoorde 2,25% van de Nederlanders een 10, terwijl tijdens het evenement in België dit op 6,67% lag. Nog steeds mager, maar grofweg gezegd: de Vlamingen zijn een kleine 3x beter!

 

Opvallend was het fanatisme waarmee de Vlamingen de toets maakten. Dit kan duiden op het feit dat men zeer gedreven bezig is met hun vak en daarin de beste wil zijn. Na afloop van de toets en het ontvangen van de uitslag, was menigeen teleurgesteld. De uitslag van de toets was vaak lager dan hun eigen verwachting. Veel gehoorde commentaren waren dat ze dit soort zaken onvoldoende in het lesprogramma van hun opleiding terugvinden en tevens waren ze van mening dat men er beter onderwijs in zouden moeten krijgen. De interesse van de deelnemers in de e-learning ‘Rekenen in de Zorg’ van The Competence Group was dan ook groot.

 

Over The Competence Group

The Competence Group is, met ruim 100 medewerkers, o.a. marktleider op het gebied van e-learning binnen de zorgsector. Zij heeft in 2007 ruim 100.000 mensen binnen een vijftigtal zorginstellingen efficiënter en effectiever laten presteren door gerichte trainingen en het borgen van kennis. Lees verder

 TCG is tevens initiatiefnemer van de e-learning training ‘Rekenen in de Zorg’ en de blended training "Voorbehouden & Risicovolle Handelingen", die in samenwerking met deskundigen uit de Cure & Care praktijk is ontwikkeld.

  

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A.F.M. Rijken (directeur). The Competence Group B.V., Lorentzlaan 3, 3401 MX IJsselstein, Telefoon: +31 (0)30 256 56 25, Email: info@competence.biz, websites: www.onzezorg.net / www.competence.biz


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.