Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-04-2008 | Article Rating | (0) reacties

HAN start met opleiding 'Embedded Systems Engineering'

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is gestart met de opleiding 'Embedded Systems Engineering', de eerste en enige voltijd hbo-opleiding in Nederland die zich richt op zowel de software als de hardware van ingebouwde systemen.

Het idee voor de nieuwe opleiding ontstond uit de samenwerking met tientallen grote en kleine bedrijven, die in sterk toenemende mate vragen om professionals op het gebied van embedded systems, ofwel ingebouwde computers. "De start van Embedded Systems Engineering is een maatschappelijke behoefte. Het is een snijvlakopleiding die zowel hardware als software combineert tot een expertise. Tot nu toe zijn wij de enige hogeschool in Nederland die een compleet programma kan bieden", aldus Egon Haffmans, Instituutsdirecteur Engineering van de HAN.

Hans Geuverink van het Overbetuwe College in Bemmel is blij met de nieuwe opleiding. Van huis uit wiskundige, stimuleert hij in zijn lessen vooral meisjes een technische opleiding te kiezen. Zijn ervaring is dat zij soms beter presteren en dat juist zij vaak goede kandidaten zijn voor een technische hbo-opleiding. Dit realiseren zij zich vaak niet en kiezen dan voor een economische of communicatieve richting.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.