Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-04-2008 | Article Rating | (0) reacties

Klukhuhnlezing over nieuwe media, virtuele netwerken en creatieve processen

Op dinsdag 15 april vindt in de aula van het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht de jaarlijkse Klukhuhnlezing plaats. De Klukhuhnlezing is in het leven geroepen bij het afscheid van André Klukhuhn, toenmalig directeur van Studium Generale, om de relatie te belichten tussen kunst en wetenschap. De Klukhuhnlezing staat dit jaar in het teken van de invloed van nieuwe media en virtuele netwerken op creatieve processen. De Engelstalige lezing, met de titel 'De Nieuwe Creativiteit', wordt verzorgd door prof. dr. David Garcia, die als hoogleraar Digitale Cultuur verbonden is aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Universiteit van Portsmouth in Groot-Brittannië.

Nieuwe media en virtuele netwerken hebben een grote invloed op creatieve processen. Websites waar de bezoeker zelf de inhoud maakt, zoals Wikipedia en YouTube, zijn razend populair. Maar ook in de kunst is creativiteit iets geworden waar velen aan kunnen deelnemen. De kunstenaar als eenling behoort steeds meer tot het verleden. Steeds vaker zijn artistieke uitingen het resultaat van ontmoetingen, al dan niet virtueel, tussen mensen met verschillende achtergronden die op elkaars ideeën reageren. David Garcia zal tijdens de lezing laten zien hoe interactieve kunst eruit ziet en hoe dit ook weer leidt tot nieuwe soorten kennis. Garcia ziet prachtige mogelijkheden voor het individu én voor maatschappelijke bewegingen.)


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.