Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-04-2008 | Article Rating | (0) reacties

Flexibiliteit en gaming centraal in nieuwe manier van Rabo-werken

"Gaming past uitste­kend in een patroon waar grenzen tussen privé en werk steeds meer vervagen." Dat zegt Maarten Korz, innovatiemanager bij de Rabobank. Korz is een van de sprekers tijdens het Nationale Congres Serious Gaming - Serious Simultation, dat op dinsdag 27 mei en woensdag 28 mei wordt in De Meervaart in Amsterdam wordt gehouden. Korz doet zijn uitspraken naar aanleiding van het nieuwe Rabo-kantoorpand dat gebouwd wordt naast het huidige hoofdgebouw van de Rabobank aan de Croeselaan in Utrecht.

De werkzaamheden in het nieuwe gebouw (de Rabocampus), dat in 2010 klaar moet zijn, zullen vooral in het teken staan van 'Rabo Unplugged', een concept dat op zes principes steunt (minder regels, tijd- en plaatsonafhankelijk, activiteiten-gerelateerd, samenwerken, eigen verantwoordelijkheid en meer ondernemerschap). "Het geheel krijgt een flexibel werkplek­con­cept en gaming wordt daarin een voornaam onderdeel om mensen te 'verleiden' om op een nieuwe manier te gaan werken", aldus Korz, die overigens gaming niet als een allesomvattend wondermiddel ziet. "Er zijn genoeg situaties denkbaar waarin teruggegrepen zal moeten worden op het oude, vertrouwde leerboek. Daar is niets op tegen, want niet iedereen zal iets hebben bij een digitale leeromgeving of games."

Het volledige interview met Maarten Korz wordt vrijdag 4 april op eLearning.nl geplaatst.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.