Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-04-2008 | Article Rating | (1) reacties

Alumni Universiteit Twente krijgen eigen digitaal netwerk

De Universiteit Twente (UT) biedt haar alumni sinds deze week de mogelijkheid om onderling digitaal te netwerken. Alle 23.000 afgestudeerden uit de ruim 45-jarige geschiedenis van de UT kunnen via een innovatieve alumniportal contact leggen met elkaar. De alumniportal is ontwikkeld door B-lex Information Technologies, een spin-offbedrijf van de UT.

Met de introductie van deze alumniportal speelt de UT in op de groeiende behoefte aan (digitale) netwerken. De UT heeft er bewust voor gekozen een eigen digitaal netwerk te ontwikkelen, naast bestaande mogelijkheden zoals LinkedIn en Hyves. Daar richten mensen hun eigen netwerk in door vrienden en relaties toe te voegen. Maar het alumninetwerk bestaat al geruime tijd: de 23.000 mogelijke relaties moesten alleen nog ontsloten worden.

Het netwerk is toegankelijk via een persoonlijk profiel, waardoor alumni zelf kunnen kiezen hoe ze in het netwerk te zien zijn. Dat kan op basis van carrièregegevens en woonplaats, maar ook op basis van interessegebieden en het oud-lidmaatschap van campusverenigingen: zo kan een alumnus bijvoorbeeld contact leggen met vrienden van zijn campusvoetbalvereniging met een gedeelde interesse in nanotechnologie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Wytze Koopal
Van Wytze Koopal | 01-04-2008
... en heb vandaag eens rond geklikt op de portal (overigens was er al enkele jaren een alumniportal van de UT, er is alleen nu een nieuwe versie uitgebracht). Ik zie eerlijk gezegd nog niet zoveel meerwaarde ten opzichte van bijvoorbeeld LinkedIn. Ik snap niet zo goed waarom dit helemaal custom-made gemaakt moest worden. Ik snap al jaren niet waarom elke alumnus een specifiek alumnus emailadres heeft gekregen van de UT. De portal lijkt qua bediening en interface behoorlijk op (bijvoorbeeld) Netvibes. Maar dan wel met even met wat minder mogelijkheden (bijvoorbeeld geen Twitter integratie, geen Flickr fotostream, geen wijziging van het aantal kolommen of kolombreedte op de pagina, geen tabbladen). Ik zal er niet dagelijks terug komen, terwijl ik dat bij Netvibes wel doe.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.