Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 31-03-2008 | Article Rating | (0) reacties

Open Universiteit biedt cursusmateriaal aan op een e-book reader

Als eerste universiteit in Nederland is vandaag de Open Universiteit begonnen cursusmateriaal aan te bieden op een e-book reader. Bij drie Kort Hoger Onderwijsprogramma's (kho) ontvangen studenten een e-book reader waarop een substantieel deel van het cursusmateriaal staat. "Als dé leven-lang-leren-universiteit streven wij ernaar om ons onderwijs flexibel, toegankelijk en efficiënt te maken, zodat studenten tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen studeren. De inzet van hulpmiddelen als e-book readers, zoals in deze pilot, draagt daar zeker aan bij", aldus Cees Brouwer, binnen het College van bestuur de portefeuillehouder voor het Instellingsbreed Programma Onderwijs.

Binnen de Open universiteit worden ook de mogelijkheden om in toekomst cursusmateriaal als gesproken tekst (mp3) aan te bieden bekeken. "Naast de tijdsbesparing die dit studenten kan opleveren, komen we daarmee ook onze visueel gehandicapte studenten tegemoet", aldus Brouwer.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.