Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-03-2008 | Article Rating | (0) reacties

'Op naar één laptop per kind in ontwikkelingslanden'

Europarlementariër Maria Martens (CDA) heeft tijdens de ACP-EU Parlementaire Vergadering (JPA) in Ljubljana (Slovenië), opgeroepen om kinderen in ontwikkelingslanden aan computers te helpen. Maria Martens: "Met het OLPC-project (One Laptop per Child) krijgt een generatie kansarme kinderen kans de armoede te ontstijgen. Het zou toch geweldig zijn als alle kinderen in ontwikkelingslanden de beschikking krijgen over een laptop, om ze spelenderwijs toegang te geven tot schoolboeken en communicatiemogelijkheden."

One Laptop Per Child (OLPC) is een organisatie die een relatief goedkope computer (140 euro) heeft ontwikkeld die verkocht wordt aan overheden in ontwik­ke­lingslanden met als doel kinderen tegen relatief lage kosten toegang te geven tot informatie en kennis. OLPC verwacht de komende jaren tussen de 5-10 miljoen laptops te leveren aan ontwik­ke­lingslanden. Eind vorig jaar sloot de OLPC een overeenkomst af met e-Learning for Kids Foundation (EFK), een non-profit organi­satie dat het gratis beschikbaar stellen van e-learning cursussen voor kinderen in de leeftijdscate­gorie 5 tot en met 12 jaar als haar belangrijkste missie ziet.

Er zijn momenteel 950 miljoen kinderen tussen de 6 en 12 jaar in de ontwikkelingslanden, waarvan er 93 miljoen geen onderwijs volgen. Via de laptops kunnen de kinderen toegang tot schoolboeken, lesmateriaal en educatieve programma's krijgen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.