Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-03-2008 | Article Rating | (0) reacties

St. Maartenskliniek wint Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2008

De Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2008 is gewonnen door de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen met het op e-learning gebaseerde Spraak Therapie (EST). Aan de prijs is een geldbedrag van 70.000 euro verbonden.

De Sint Maartenskliniek, erkend door het ministerie van VWS als Ontwikkelcentrum voor de toepassing van Spraak- en Taaltechnologie ten behoeve van de spraak- en Taalpathologie (OSTT) en de revalidatie in het algemeen, won de prijs voor het idee om een online spraaktherapie (EST) te ontwikkelen voor patiënten met spraakproblemen als gevolg van neurologisch letsel. Deze mensen zijn vaak minder mobiel, waardoor frequent bezoek aan een therapeut belastend is. EST maakt het voor deze mensen mogelijk zelfstandig spraak te oefenen op een zelf gekozen plaats en tijdstip. Het juryoordeel over dit project: 'Het idee past in het actuele tijdsbeeld waarin steeds meer vanuit de patiënt wordt gedacht.'

De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is een van de bekendste prijzen op het gebied van zorg en welzijn. Dit jaar waren er 364 ideeën ingezonden om mee te dingen naar de prijs. De overige genomineerden waren Stichting TNO Kwaliteit van Leven uit Leiden met een vakopleiding kraamzorgvoorlichting voor niet-Nederlandse vrouwen en de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting uit Baarn met een virtuele ontmoetingsplaats voor patiënten met taaislijmziekte. De winnaar werd uiteindelijk gekozen door zowel de jury als de bezoekers van het congres.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

27-09

Technieken en tools voor microlearning

Door: Wilfred Rubens (redactie)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.