Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-03-2008 | Article Rating | (0) reacties

'De naam Ambient Intelligence dekt de lading beter'

Begin 2007 werd aan de Informatica en Communicatie Academie (ICA) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) begonnen met een nieuwe onderwijseenheid: ubiquitous computing. Een jaar en de nodige ervaring verder, is besloten om de naam van de eenheid te veranderen in Ambient Intelligence, 'de combinatie van ubiquitous computing en intelligente, sociale gebruikersinterfaces'[Emile Aarts].

Informatica-docent Rody Middelkoop over die naamswijziging: "De nieuwe naam dekt de lading beter. We werken met Communicatie-studenten aan intelligente en sociale gebruikersinterfaces en met Informatica-studenten aan met name kleine draadloze computers. De twee studentengroepen volgen parallel aan hun specialisatie samen een vak over wetgeving/privacy, ethiek en sociale implicaties van ambient intelligence."

Maarten Frensen, student Informatica is een van de mensen die de nieuwe onderwijseenheid volgt. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op het eerste half jaar van de studie. Vooral de hoge mate van zelfredzaamheid is hem tegengevallen. "Het vakgebied is innovatief, een nieuw gebied in de ICT. Innovatief betekent ook vaak veel onbekendheid en zelf uitzoeken. Iets dat we veel hebben moeten doen omdat docenten niet van alle details op de hoogte waren. Het besturingssysteem heb ik als instabiel ervaren waardoor we veel moeite hebben gehad met de hardware".


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.