Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-03-2008 | Article Rating | (0) reacties

Interactief leerpakket neemt vooroordelen afvalverwerking weg

Het beeld dat afvalverwerking smerig werk is op locaties waar voortdurend stank is, en dat bovendien ook nog slecht betaald, klopt niet. Dat zegt Adriaan Lefeber, KAM-coördinator (Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu) bij AVR - Van Gansewinkel, een in 2007 geïntegreerd afvalconcern dat meer dan 6500 medewerkers heeft en actief is in onder meer Nederland, Tsjechië, België, Polen, Frankrijk, Engeland en Portugal.

Lefeber is een van bedrijven dat sinds kort werkt met de Veiligheids Instructie Afvalinzamelbedrijven, een interactief leerpakket dat op 4 oktober 2007 werd gepresenteerd door initiatiefnemer Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Energie- en Nutsbedrijven (O&O fonds ENb). "De instructie heeft een vooraf niet bedoeld neveneffect", aldus Lefeber. "Bij het laten zien van de veiligheidsinstructie aan buitenstaanders merkten wij dat het ertoe bijdroeg dat heersende vooroordelen werden weggenomen. We lieten zien dat afvalwerking meer is dan dom en vies werk. Dat is ook de reden dat de instructie nu vaker wordt ingezet om buitenstaanders een kijkje in de keuken van de afvalverwerking te gunnen."

Het volledige interview met Adriaan Lefeber en Bart van Eggelen van het O&O fonds ENb, wordt maandag 10 maart op e-learning.nl geplaatst.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.