Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-02-2008 | Article Rating | (0) reacties

Edo Immink over nut en noodzaak van een Wiki in een bedrijf

Het neerzetten van een Wiki zonder vooraf nagedacht te hebben over een aantal zaken, is een verloren wedstrijd. Dat zegt Edo Immink, als Business Consultant verbonden aan de practice ECM & KM bij Ordina Consulting, op de site van Intellectueel Kapitaal ('Staat de Wiki al in uw bedrijf?'). Volgens Immink moet dat nadenken vooral gaan over zaken als eigenaarschap, ondersteuning van bestaande processen en samenwerking, onderhoud van content op de Wiki, de doelen van de Wiki en ondersteuning voor het mechanisme door het midden en hoger management.

Om de Wiki relevant en waardevol te houden, zo zegt Immink, is het nodig om moderators aan te wijzen. "Deze moderators dienen wel enigszins inhoudelijk onderlegd te zijn om content te beoordelen en te verbinden met andere onderdelen op de Wiki. Daarnaast dienen ze vooral ook het proces te begeleiden, te voorkomen dat er onrechtmatige content wordt gepubliceerd en deelnemers worden aangespoord om te publiceren."

Wat betreft Edo Immink staat een Wiki voor een andere manier van werken. "En dat is precies het punt dat gemaakt moet worden. Zodra systemen medewerkers werkelijk ondersteunen en onderdeel zijn van het proces waarvoor zij verantwoordelijk zijn, zal het zijn plaats krijgen."

De volledige bijdrage van Edo Immink over een Wiki in een bedrijf, is hier te lezen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.