Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-02-2008 | Article Rating | (0) reacties

Proeve@UvA over digitaal toetsen in het onderwijs

In september 2007 is aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) Proeve@UvA gestart, een programma dat ervaringen, wensen en eisen met betrekking tot digitaal toetsen in het onderwijs in kaart wil brengen.

Digitale toetsing staat steeds vaker in de aandacht. Naast strategische overwegingen (bijvoorbeeld overgang naar vraaggerichter en flexibeler onderwijs), en onderwijskundige argumenten (zoals regelmatige beoordeling en feedback ter ondersteuning van het leerproces), zijn er ook belangrijke praktische redenen. Docenten die, vooral in de eerste jaren waarin de studentengroepen vaak erg groot zijn, vaker willen of moeten toetsen hebben behoefte aan een ondersteuning door een robuust en betrouwbaar elektronisch systeem. Op dit moment kunnen docenten gebruik maken van Blackboard als elektronische toetsomgeving, wat voor velen op cursusniveau en voor oefentoetsen en diagnostische toetsen goed voldoet. Er is echter behoefte aan systemen die meer te bieden hebben op het gebied van toets- en itemanalyse, toets- en itembeheer en beveiliging.

Proeve@UvA zal in 2009 een advies uitbrengen over de wenselijkheid en haalbaarheid van een universiteitsbrede digitale toets- & assessment infrastructuur. De opzet is om vanuit praktijk situaties samen met docenten, studenten en andere betrokken medewerkers van onderwijsinstituten de centrale vragen die basis vormen van het programma te beantwoorden

Bron: ICTO/UvA


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.