Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-02-2008 | Article Rating | (0) reacties

'E-learning zal ongetwijfeld nog een enorme vlucht krijgen'

"Voor kinderen van nu is het klip en klaar: de school van de toekomst heeft geen schoolbord en geen boeken meer. Dat leert ons een onderzoek onder basisschoolleerlingen van KPN. Veel kinderen denken dat de computer het lesmateriaal helemaal gaat vervangen. Maar leraren hoeven toch niet voor hun baan te vrezen: de meeste kinderen vinden contact met hun meester of juf en met hun klasgenoten het allerbelangrijkste op school. Ik denk dat die kinderen groot gelijk hebben. E-learning zal ongetwijfeld nog een enorme vlucht krijgen; we staan op dat vlak nog aan het begin van een spannende ontdekkingsreis."

Dat zei Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), in zijn toespraak 'Onderwijs als fundament voor een sterke kenniseconomie in 2020' tijdens het jaarcongres van de werkgeversorganisatie VNO-NCW op 7 februari in Den Haag.

Volgens Rinnooy Kan hebben scholen in 2020 veel meer vrijheid dan nu om hun eigen onderwijs in te richten. 'Het huidige Nederlandse onderwijs, met sterke centrale voorschriften voor vorm en inhoud en een sterk centraal toezicht van de Inspectie, geeft weinig mogelijkheden aan scholen om met maximale creativiteit in te spelen op verschillen in talenten van leerlingen. Betekenisvolle differentiatie tussen scholen, als uitkomst van meer individueel maatwerk, wordt in het huidige stelsel niet aangemoedigd, maar eerder ontmoedigd. Om deze situatie te doorbreken, is eerder in een advies van het Innovatieplatform (Leren Excelleren) bepleit om op korte termijn experimenten te starten met tijdelijk regelarme scholen. En dit – ná gebleken succes – uit te laten groeien tot een compleet licentiemodel voor de inrichting en besturing van ons onderwijs'.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.