Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-02-2008 | Article Rating | (0) reacties

Europese Commissie oordeelt positief over OAPEN-project

De Europese Commissie heeft het OAPEN-voorstel van Amsterdam University Press en vijf Europese uitgevers geselecteerd voor onderhandelingen over financiering. De officiële toekenning, de beslissing over de hoogte van de financiering en de ondertekening van de overeenkomst worden verwacht in mei 2008. Dat meldt de website van de Amsterdam University Press. Het OAPEN-project beoogt een succesvolle Europese benadering te verwezenlijken om de hoeveelheid, zichtbaarheid en bruikbaarheid van hoogwaardige wetenschappelijke onderzoeksresultaten in een open access omgeving te bevorderen.

OAPEN (Open Access Publishing in European Networks) is gericht op de behoefte van kleine tot middelgrote ondernemingen en not-for-profit (universitaire) uitgeverijen en beoogt oplossingen aan te dragen voor zowel uitgevers als andere belanghebbenden, zoals wetenschappelijke auteurs en onderzoeksinstituten, bibliotheken, financiers van wetenschappelijk onderzoek en beleidsmakers.

Het OAPEN-project is een initiatief van de Amsterdam University Press, Georg-August-Universität Göttingen/Göttingen University Press (Duitsland), Museum Tusculanum Press (Denemarken), Manchester University Press (Groot-Brittannië), Presses Universitaires de Lyon (Frankrijk) en Firenze University Press (Italië).

Bron: Amsterdam University Press


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.